SÁIK Székhelyintézmény

Két tanítási nyelvű képzés

IX. Országos Angol Nyelvi Civilizációs Verseny
2019. április 2.
A 2018/2019. tanév tavaszán immár kilencedik alkalommal került sor iskolánkban, a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézményében az Országos Angol Nyelvi Civilizációs Verseny megrendezésére a Kétnyelvű Iskoláért Egyesület támogatásával.
Gagarinos sikerek az országos angol nyelvi és országismereti versenyen
2015. szeptember 1.
Iskolánk ötödik, hatodik, hetedik és nyolcadik évfolyamos angol nyelvet tanuló diákjai az idén negyedik alkalommal vettek részt az országos szervezésű angol nyelvi és országismereti versenyen.
Gagarinos sikerek az országos civilizáció versenyen
2015. január 1.
2013. április 25-én került megrendezésre a budapesti Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola által meghirdetett országos angol nyelvű civilizáció verseny. Iskolánkat két hatodik osztályos csapat képviselte a két tanítási nyelvű iskolák részére meghirdetett rendezvényen.
Célnyelvi mérés
2015. január 1.
Az új közoktatási törvény alapján a két tanítási nyelvű képzésben a 2013/2014. tanévben első alkalommal került sor az idegen nyelv országos mérésére. A hatodik évfolyamon a tanulók A2 szintű, a nyolcadik évfolyamon pedig B1 szintű angol nyelvi tudása az elérendő cél.
A két tanítási nyelvű képzés
2015. szeptember 1.
Iskolánkban az idegen nyelvi oktatás kiemelkedő helyet foglal el. Harminc éves múltra tekint vissza a német és angol nyelvek emelt szintű oktatása. Az angol nyelv tanításában mégis forradalmi megújulást hozott a 2004/2005-ös tanév, amikortól intézményünk magyar-angol korai két tanítási nyelvű tagozatot indított az egyik első osztályban felmenő rendszerben.
A SÁIK Székhelyintézmény két tanítási nyelvű képzése az elmúlt nyolc év tükrében
2015. január 1.
A Salgótarjáni Központi Általános Iskola és Diákotthon Székhelyintézménye a 2004/2005-ös tanévben indította el a korai magyar-angol két tanítási nyelvű képzést Nógrád megyében elsőként, és azóta is ez az egyetlen általános iskola a megyében, amely ilyen nyelvi képzést biztosít.