SÁIK Székhelyintézmény

Gagarin Galéria

A Gagarin Galéria kiállításai a 2018/2019. tanévben

2019. április 10.
A tanév utolsó kiállítását névadónk, Gagarin tiszteletére rendezett megemlékezéssel egybekötve tartottuk.
N. Sebestyén Katalin képei méltó emléket állít a világűr meghódításának. Festményei a valóságot ábrázolják, hiszen a NASA információi alapján készültek. Ezt a rendkívüli kiállítást Hermann Mária előadóművész, meseíró és költő nyitotta meg. Megtekinthető 2019. május 21-ig iskolánk galériájában.
2019. január 22.
A magyar kultúra napja alkalmából került megrendezésre iskolánk galériájában 2019. január 22-én Fürth Vera pedagógus kiállítása.
A művésznő sok szállal kötődik az iskolánkhoz, ezt a képein is megcsodálhatjuk. A kiállítást testvére, Fürth Eszter a Budapesti Camoes Intézet oktatója kedves szavakkal nyitotta meg. A színes, vidám tárlatot április elejéig tekinthetik meg a látogatók.
2018. október 2.
A Gagarin Galéria a „New world in Art” csoport kiállításának adott helyet elsőként a 2018-2019-es tanévben. A társulás tagjai:
Szentpétery Ildikó, Pocsai Emma, Oláh Lajos, Váradi Klára, Király Mandi, Szitár Éva, Bolla Márta, Ádám Zsolt, Harangi Andrea, Fazekas Klára, Illés Krisztina, Kohanicz Mária.
A zenei világnappal egybekötött megnyitón iskolánk diákjai színvonalas műsorát láthattuk. A színpompás tárlatot Handó Péter író, antropológus nyitotta meg. A sokféle technikát fölsorakoztató műalkotások között megtalálható a dinamikus ecsetkezelésű olajfestmény és a lehelet finom akvarell is. A kiállítás január elejéig látható, szívesen látunk minden érdeklődőt.

A Gagarin Galéria kiállításai a 2017/2018. tanévben

2018. április 11.
Az 50. jubilumi év kiemelkedő eseménye volt a Gagarin ünnepély és az ezzel egybekötött kiállítás megnyitó. Nagy örömünkre szolgált, hogy Buttyán Sándorné, Ildikó és Presits Lujza, lánya, Lóránt Lujza és fiai Gressai Ferdinánd és Mánuel szines, színvonalas munkáit mutathattuk be. Mindegyik kiállító kötődik az iskolához. A galériát Presits Lujza alapította. Különösen érdekes, hogy a Presits család három generációja képzőművész és "Gagarinos".
A család tűzzománc képeit, Buttyán Ildikó többféle technikával készült életútját nézhetik meg az iskolába látogató vendégek. A tárlat kiváló művészek igényes, egyedi munkáit mutatja meg.
2018. január 22.
  A magyar kultúra napjára emlékeztünk január 22–én. Ezzel egybekötve rendeztük meg volt és jelenlegi kollégáink munkáiból rendezett kiállítást. Nagy örömünkre szolgált, hogy olyan kollégáink munkáit is kiállíthattuk, akik művészeti szenvedélyéről nem is tudtunk. A tárlaton található olajfestmény, grafika, akvarell, fénykép és hímzés is. E sokszínű kiállítás is mutatja a pedagógusok művészi ambícióit. A tárlat március végéig tekinthető meg.
Az iskola az 50. születésnapját ünnepli ebben a tanévben. Ennek alkalmából a hatvanas évektől napjainkig készült fényképekből megrendezett kiállítással nyitottuk meg a 2017-2018-as tanévet. Nagy érdeklődés övezte a tárlatot.
2017. november 24.
Intézményünk 50. születésnapja alkalmából az iskola volt tanulója, Szatmári Balázs kiállítását nyitottuk meg. A Gagarin Galéria képeinek köszönhetően számtalan macska jellem lepte el az aulánkat egy kis időre. Akinek volt már dolga valaha macskával, az tudja, mennyire hasonlítanak ők hozzánk, emberekhez sokszínűségükkel, és minden emberi gyarlóságukkal együtt. Azt mondják, hogy az állatszerető emberek vagy kutyásak, vagy macskásak inkább. Nos, bármelyik közösségbe tartozónak is valljuk magunkat, az itt látható képeket bátran ajánlhatom valamennyiünknek. A kiállítás december végéig tekinthető meg.

A Gagarin Galéria kiállításai a 2016/2017. tanévben

2017. május 10.
2017. május 10-én Szentpétery Ildikó festőművész kiállítását Losonczy Ildikó festőművész nyitotta meg. A színes olajképek bemutatják nekünk a természet sokszínűségét, békességet, nyugalmat árasztanak a rohanó világunkban. A gyerekek is szívesen időznek el egy-egy kép előtt.
Ildikó felnőtt korában kezdte magát képezni és azóta is kiváló tanároktól tanul, időt, energiát nem sajnálva. Iskolánkhoz családi vonatkozásban is kötődik, hiszen ide jár szeretett unokája, Bence is.
A tárlatot június közepéig tekinthetik meg az érdeklődők.
2017. április
Áprilisban iskolánk galériájában a Medvesi Fotósmaraton gyönyörű képeit csodálhattuk meg. A galéria megtelt színes természetfotókkal iskolásaink örömére.
2017. január 20.
Büszkeséggel tölt el, hogy Cene gál István festőművész gyönyörű képeit bemutathatjuk be iskolánk galériájában.
A művész realisztikus képei magával ragadják a látogatót. Olyan valósághűek, hogy először fényképnek hiszi az ember, csak alaposabban megvizsgálva fedezzük fel az apró ecsetvonásokat. Képeinek témája változatos a tájképtől a csendéletig.
A Prima díjas képzőművész 2015-ben „European Art Star” díjat kapott Brüsszelben. Rendszeresen meghívást kap számos neves galériába világszerte. Kiállítása volt többek között Budapesten, Hollandiában, Belgiumban, Dél Koreában és Tajvanon is.
Cene gál István festményeit február végéig tekinthetik meg iskolánkban.
2016. szeptember 30.
A 2016 – 2017-es tanév első kiállításának megnyitója a zenei világnapra való megemlékezéssel egybekötve került megrendezésre szeptember 30-án. Ügyes kezű kollégáink tiszteltek meg azzal, hogy rendelkezésünkre bocsátották kézimunkáikat. Berze Andrea, Császár Zoltánné, Koósné Czene Katalin és Ormainé Balogh Andrea tárlatát Dombi Sándorné kedves szavai nyitották meg. Ez a kiállítás négy kreatív, alkotó pedagógus csodaszép kézimunkáinak kiállítása, személyes, használati tárgyainak közösségi kinccsé tétele. Minden egyes mű személyes és ezért egyedi, egyszeri és megismételhetetlen, mint minden alkotás. A tárlat január közepéig tekinthető meg.

A Gagarin Galéria kiállításai a 2015/2016. tanévben

2016. április 27.
  Az idei tanév utolsó kiállításán Preisler Zsolt fotóiban gyönyörködhetünk. A tárlatot Kele Szabó Ágnes nyitotta meg 2016. április 27-én. Zsolt munkái betekintést engednek a természet rejtett zugaiba. A képei között járva megelevenedik a minket körülvevő természet sokszínű arca. Színes, érdekes képei rabul ejtik az embert, pedig a mindenki számára elérhető környezetünket mutatja be, de fotós szemmel. Arra tanít minket is, hogy nyitott szemmel járjunk a világban. A tárlat tanév végéig tekinthető meg iskolánkban.
2016. január 22.
A magyar kultúra napja alkalmából rendezett kiállításunkon Pethes Marina festőművész munkáival ismerkedhetünk meg. A tárlatot Berze Andrea tanító nyitotta meg. Marina érzelemdús személyisége tükröződik vissza képeiben, ezt támasztja alá az általa használt színvilága is. Hol komor szürkés árnyalatú színeket használ, néha meg harsány vidám, erőteljes színekkel fejezi ki hangulatát. Az álomvilág és a valóság keveredik munkáiban. Ezt az érdekes világot 2016. március végéig nézhetik meg az iskolánkba látogatók.
2015. október 1.
Reibl János festőművész kiállítása